7. mala planinarska škola

Planinarsko društvo Paklenica u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar organizira 7. po redu Malu planinarsku školu koja će se održati u periodu od 15. 9. do 22. 10. 2023.

Djeca u dobi od 10 do 14 godina (viši razredi Osnovne škole) će u školi upoznati osnove planinarstva i usvojiti osnovna planinarska znanja i vještine potrebne za siguran boravak u planinama. Djeca na izlete idu samostalno, bez roditelja. Broj polaznika je ograničen.

Program škole:

  • 16.09. Musapstan - Team building, osnove planinarstva, planinarska oprema i planinarska etika, povijes planinarstva
  • 23.09. Sv. Mihovil (Otok Ugljan) - Kretanje u planinama, čvorologija
  • 30.09-01.10. Promina - Planinarska infrastruktura, Orijentacija, meteorologija, opasnosti u planinama, prva pomoć i spašavanje
  • 07.10. Špilja Modrić - osnove speleologije, krški reljef, zaštita i očuvanje  prirode
  • 15.10. Kanjon NP Paklenica/Lišane - osnove sportskog penjanja, top rope stijensko penjanje, čvorovi
  • 21.-22.10. NP Paklenica, Planinarski dom Paklenica - Završni vikend, ponavljanje usvojenih znanja i vještina

Plan je podložan promjenama sukladno raspoloživosti objekata, prijevoza, vremenskoj prognozi i drugim subjektivnim i objektivnim poteškoćama.

Kotizacija za pohađanje škole iznosi 60 eura i u nju su uključeni stručno vođenje na izletima, dječji planinarski dnevnik i pomoćno uže tzv. zamka, prijevoz te topli obroci na višednevnim izletima.

Tijekom škole voditelj prati pohađanje predavanja te zalaganje sudionika u provođenju praktičnih vježbi i zadataka te utvrđuje za svakog polaznika zadovoljava li uvjete uspješnosti završetka škole. Uvjeti uspješnog završetka škole su:

  • zalaganje u ispunjenju zadataka,
  • sudjelovanje na najmanje 70% izleta škole.

U slučaju kada zbog opravdanih razloga polaznik nije mogao sudjelovati u dovoljnom broju predavanja ili izleta, voditelj škole može odrediti dodatne uvjete, npr. sudjelovanje na dodatnim izletima, vježbama ili slično. Polaznicima koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o završenoj Dječjoj planinarskoj školi.

Sudionici škole / izleta obavezni su biti članovima HPS-a, što znači da moraju biti članovi planinarske udruge (planinarsko društvo ili klub) koja je registrirana pri Hrvatskom planinarskom savezu, s markicom za tekuću godinu te iskaznicu za vrijeme izleta imati kod sebe.

Prijavom na školu / izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom . pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica.

Prijava na školu / izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti SPV Zadar i PD Paklenica.

Voditeljica škole: Ana Majica 099/2869222, info i prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ( u prijavi obavezno navesti: ime i prezime djeteta, datum rođenja i razred, kontakt broj roditelja)

 

4. Mala planinarska škola

Planinarsko društvo Paklenica u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar organizira još jednu planinarsku školu za najmlađi uzrast planinara.

Ove godine za djecu od napunjenih 10 do 15 godina (viši razredi osnovne škole).

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr