Novo izdanje dnevnika Pakleničkog plainarskog puta - PPP

 

S ponosom predstavljamo novo obnovljeno izdanje dnevnika naše obilaznice, Pakleničkog planinarskog puta (PPP). Osim na pripremi samog dnevnika, proteklih godina se uložilo i puno truda na uređenje i markiranje pristupnih putova do kontrolnih točaka, te su postavljeni novi žigovi tamo gdje su nedostajali. 

O Pakleničkom planinarskom putu iz uvoda dnevnika:

Paklenički planinarski put ima svoju tradiciju koja je započela 1973. godine u želji da obuhvati najljepše dijelove NP “Paklenica” povezujući klance Male i Velike Paklenice i najviše vrhove s kojih se pružaju nezaboravni vidici na područje Nacionalnog parka. Prilikom tiskanja drugog izdanja 1997. godine, u godinama nakon Domovinskog rata, iste su kontrolne točke ponovno obilježene, opremljene žigovima te su prosječeni i označeni putovi kojima se može doći do njih. Ova obilaznica nastavlja se na trud svih koji su u njezinu održavanju sudjelovali od njezina osnutka do danas. Tradiciju smo nastojali nastaviti uz neke izmjene u trasi i kontrolnim točkama. Preciznije, ukinuta je kontrolna točka Ivine vodice, a dodana kontrolna točka na vrhu Liburnija. Nadalje, sada je obavezan obilazak svih kontrolnih točaka.

Cijena dnevnika je 50 kn, a moguće ga je kupiti i u kompletu s Turističko-planinarskim zemljovidom Nacionalnog parka Paklenica u izdanju HGSS-a (2020. g.) po cijeni od 80 kn.

Dnevnik možete kupiti u prostorijama PD Paklenica u radnom vremenu tajništva. Također ga je moguće naručiti u putem email adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., plaćanje putem transakcijskog računa a cijenu poštarine snosi naručitelj.

Radno vrijeme tajništva i ostale kontakte provjerite na sljedećoj poveznici:

https://www.pdpaklenica.hr/kontakti

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr