zagrli me vjetre

idemo zajedno

na velebit

U Srcu je zbirka pjesama Smiljane Petričević koju je izdalo Planinarsko društvo Paklenica povodom cjelogodišnje proslave 120 godina planinarstva u Zadru.

 

„Smiljine pjesme jednostavan su, a dubok zapis čovjeka o svemu onome što ga kao biće na ovoj Zemlji oduševljava, veseli, nadahnjuje, ograničava, očajava, održava i otvara apsolutu. Pjesnikinja odabire jednostavnu formu trostiha i između pomno odabranih riječi upisuje prostor i vrijeme, osobna značenja i mudrost prirode. Zbirka je podijeljena u tri ciklusa: Iskre s planine, Bodulske balade i Dome moj dome.

Ovi su zapisi pjesme koje se ne daju interpretacijski iscrpljivati poetičkim teorijama, one su jednostavan zapis o ljubavi, tuzi, stradanju, samoći, prirodi, nestajanju, ciklusu obnavljanja i svemu onome što nas čini da nad svakom od njih zadrhtimo i promislimo koliko smo nemoćni, mali a ipak dio univerzuma…“

Odlomak iz Predgovora, Stanislava Nikolić Aras

 

O Smilji

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, odmah po dolasku u Zadar, Smilja se učlanjuje u PD Paklenicu gdje se pridružuje družini Slavka Tomerlina Tateka. 

Obilazi Velebit i zadužuje Društvo svojim nesebičnim djelovanjem u izgradnji i održavanju skloništa Društva, obnavljajući staze, pronalazeći i krčeći nove te šireći ljubav prema planinarstvu, Društvu i Velebitu na mlađe generacije.

Planinarstvo je bilo njezina istinska ljubav i strast koju dijeli kroz brojne eseje i poeziju što ih objavljuje uglavnom u časopisu Hrvatskog planinarskog saveza „Naše planine“, odnosno „Hrvatski planinar“.

Kako do knjige?

Knjigu možete kupiti po cijeni od 50 kn u prostorijama Planinarskog društva Paklenica.

Za eventualne narudžbe kontaktirajte nas na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr