OPŠ 2022: 4. izlet "Rujno – orijentacija"

 Piše: Marijana Šimunić

Rujno – orijentacija 10.04.2022.

Izvještaj iz perspektive jedne Razvratnice, jer ostali nisu tili sudjelovati u pisanju, samo u zajebanciji, ali su dali uputu da izvještaj ide po domaćen govoru.

Veni , vidi , vici!!!

A sada opširnije.

Okupljanje 7:45 isprid Interšpara Zadar.

Dolazak na Rujno nemam pojma oko koliko sati.

Gori nas čeka prekrasan travanjski dan, sunce, snig i bura u svoj svojoj snazi.

Dok moji Bibinjci iz PD Babulja Šiko i Josip postavljaju točke za pronalazak, ostali vodiči nas uču kako tražiti azimute. Poslje ćemo viditi ko je naučija, a ko ni.

Oko 12:20 krećemo u skupinama po 5-6 u potragu za zastavicama i obaranju poligona. Razvratnici kreću u grupi B u 12:30 u sastavu Marijana Šimunić, Božena Jukić, Anamarija Alić, Dario Ivanišević, Saša Kotrulja i Dragan Jurjević.  Nestrpljivi ka i uvik ne moremo dočekati Šikino KRENITE!!! Prva točka je riješena pa rekla bi u nekoliko minuti. Laganini kroz zafrkanciju kako „ nan je super“ krećemo dalje. Dečki su 2. točku riješili uz pomoć oka sokolovog. 3. točka pa uopće je se ne sićan, a zato nan je 4. točka oduzela jako puno vrimena i dala  razlog za brigu da nećemo biti prvi :) ali uz snagu tima i naše raznolikosti skrenuli smo s krivog puta, bacajući nepotrebne stvari i trčećim korakom išli odcvikati kartončić. Jedni tražu put, drugi skupljaju stvari i zajedno rame uz rame krećemo u pohod na zadnje dvi točke i slatku pobjedu. Neki se po putu svučevaju od vrućine dok pada snig i puše bura, neki im pomažu, a neki su ludi jer se ne krećemo, ali ok sve je to dio timskog rada. Između 4. i 5. točke susrećemo se s prvim timom iz ekipe A. Veselo se pozdravljamo i krećemo dalje. Peta točka je u koritu rijeke, ali naši gazu sve pred sobon, pa i grane lomu za odcvikati kartu dok ostatak ekipe proučava kartu i smišlja strategiju di je prohodnije do točke 6. Na putu do točke 6 bilo je veselo ko i uvik uz igru, pismu i ples ;) Na cilj stižemo u 14:08, izračun je sat i 38 minuta. Dok iščekujemo dolazak drugih uživamo u snigu i buri i kupamo se u pivi koju je jedan od Razvratnika donija povodom slavlja rođendana, Night runa i POBJEDE!!! Prva konkurencija dolazi, ali gle čuda, uopće nan nisu konkurencija hahaha. Sad smo mirni čekamo druge ekipe i iđemo u razgledavanje Rujna. Nailazimo na konje. Dario se valja i mazi s konjima, u meni izazivaju strahopoštovanje, Dragan ih ljubi, Božena i Saša slikaju. Ko mala dica smijemo se što se konju diga, ali kada je vidija člana našeg tima bez majice odma mu se stisa, biće promislija vidi ove konjine hahahahaha. Prilažem slike kao dokaz :)

Većina ekipe je stigla na cilj, ali još falu neke cure. Dečki ih pošli tražiti jer je već bilo kasno i nalaze ih oko 4,5 uri, i to 2 ekipe, mada smo mislili da fali samo jedna.  Napokon smo proglašeni POBJEDNICIMA i za nagradu pišemo izvještaj tj. je ga pišem. Veseli i neki zadovoljeni, a neki ne, vraćamo se nažalost doli, a svi bi volili da smo zauvik ostali gori, šmrc, šmrc. Tugu ubijamo u alkoholu u podnožju planine. Kraj!

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr