Mala planinarska škola

U subotu 24.9.2016. započinje s radom Mala planinarska škola i to po prvi put u Zadru!

Malu planinarsku školu organizira PD Paklenica u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Na školi će se djeca, uz stručno vodstvo planinarskih vodiča, instruktora HPS-a, članova HGSS-a, penjača i speleologa, upoznati sa osnovama planinarstva i steći osnovna planinarska znanja i vještine.

Škola će se provesti u obliku 6 tematskih izleta i to pet jednodnevnih i jednog dvodnevnog izleta, a početak škole planiran je za subotu 24.9. i to jednodnevnim izletom na Paklenicu!

Ostali izleti provodit će se svaki sljedeći vikend, ovisno o vremenskim prilikama.  Završetak škole planiran je za vikend 29. - 30.10., a u slučaju lošeg vremena i nemogućnosti izvršenja cjelokupnog programa prije hladnijih dana, postoji mogućnost da se dio aktivnosti prebaci za proljeće.

PROGRAM ŠKOLE
Na školi ćemo s djecom proći kroz sljedeće nastavne teme:
-    Planinarenje, planinarstvo
-    Kretanje i boravak u planinama
-    Zaštita prirode
-    Opasnosti, pomoć i spašavanje u planini
-    Penjanje
-    Orijentacija

NAPOMENE
Nije nužno, ali dobrodošlo je da djeca imaju prethodno planinarsko iskustvo.
Djeca koja sudjeluju u školi obavezno moraju biti članovi planinarskog društva!
Djeca na školi trebaju biti u pratnji roditelja ili druge odgovorne osobe.
Djeca koja pristupaju planinarskoj školi trebaju biti opremljena odgovarajućim planinarskim cipelama (gojzerice ili trekking cipele).
Škola je besplatna, ali troškove izleta sudionici snose sami, a isto tako prijevoz trebaju organizirati sami osobnim automobilima.

Prijave na školu primamo na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ali požurite jer broj kandidata je ograničen i primamo samo 20 djece!

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr