Sekcija turno skijanja

Zimski uspon na Visočicu

PD Paklenica i Stanica planinarskih vodiča Zadar organizirali su od 10. do 12. veljače 2017. treću godinu zaredom zimski uspon na Visočicu (1615 m). Na pohodu je sudjelovalo 13 planinara, a uspon je vodio planinarski vodič Željko Škara.

Foto: Tomislav Brkić, Mladen Radolović Mrlja


Na uspon su krenuli već u petak popodne, ostavili auta u Bristovcu i krenuli put Stapa gdje su i prespavali. U subotu ujutro u 9h krenuli su prema Visočici i za 5.30h hoda došli do planinarske kuće ispod Visočice. U planinarskoj kući su ih dočekali trojica članova turno skijaške sekcije PD Paklenice s toplim ručkom. Njih je predsjednik PD Željezničar iz Gospića Tomislav Rukavina prebacio džipom dio puta od Rizvanuše. Sam vrh je cijeli dan bio u oblaku i nije im preostalo ništa drugo nego čekati. Budući da je u subotu bio pun mjesec odlučili su izvesti noćni uspon na vrh ukoliko se oblaci raščiste, a tako je i bilo. U 20h svi sudionici su sa ugašenim lampama krenuli na vrh jer im je mjesec osvjetljavao put. Na vrh su stigli za 40 minuta, a na samom vrhu su uživali u pogledu na more i Liku koji su bili osvijetljeni kao da je dan. U nedjelju ujutro uputili su se natrag prema Stapu, gdje su se odmorili i krenuli prema Bristovcu do automobila i u nedjelju navečer svi su zadovoljni stigli kući planinareći po predivnom sunčanom danu.
Zahvaljujemo se Planinarskom društvu „Željezničar“ iz Gospića i njihovom predsjedniku Tomislavu Rukavini na pomoći u organizaciji ovog već pomalo tradicionalnog pohoda.


Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr