SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Punta Bajlo „Deep Water Solo“ natjecanje u brzinskom penjanju 2021. REPORT

 

Petak, 25. lipnja 2021. Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva „Paklenica" organizirala je četvrto za redom „Deep Water Solo“ natjecanje u brzinskom penjanju na stijenama na Punti Bajlo u Zadru. Hvala svima - bio nam je užitak ugostiti sve vas penjače iz Šibenika, Splita, Osijeka, Zagreba, ali i BiH, Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva, Irske. Natjecatelja je bilo okruglo 40, a gledatelja puta nekoliko. Inače, ove godine sportsko penjanje postaje dio Olimpijskih igara i lagano izlazimo iz adolescencije i ulazimo u jednu ozbiljniju fazu razvoja ovog sporta - sponzori, profesionalni penjači, trening režimi, milisekunde, krv, znoj i suze. Međutim mi nudimo sasvim drugačiji koncept - na stijenama Punte Bajlo već četvrtu godinu za redom organiziramo natjecanje u tome tko će brže proći stijenu u dužini od oko 50 m, a da ne padne u more, pri čemu veću važnost ima druženje, opuštena atmosfera, punjene paprike, pokoje piće i dobra muzika. Krilaticu "važno je sudjelovati" shvaćamo vrlo doslovno :)

Hvala sponzorima: Iglu Šport, BRLOG zadružna pivovara, BARBA FRANE, Restoran Paklenica DINKO, Zanatska radnja Laurana; i za kraj slikarici Alba Miočev za autorsku sliku koja je pripala pobjedniku muške kategorije.

Vidimo se dogodine!

 Video by: Toni Opačić

 

Fotografije okinuo: Mladen Radolović Mrlja

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr