SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Jubilarni 10. Sv. Krševan Boulder Open

 

Ove subote 30. 11. 2019. održano je deseto jubilarno boulder natjecanje u organizaciji Sekcije sportskog penjanja PD Paklenica.

U roku ponešto skraćenom zbog pomicanja termina uspjeli smo organizirati vrhunsku tekmu na koju je i ove godine došlo mnoštvo penjača iz cijele Hrvatske, njih 72. Postavljači iz Splita pobrinuli su se da smjerovi budu zabavni i atraktivni svima, jačim i slabijim penjačima. U kvalifikacijskom dijelu natjecanja penjano je 20 smjerova. Ukupno se 10 penjača kvalificiralo u finale, 5 djevojaka i 5 mladića. U finalnom dijelu natjecanja penjali su 4 vrlo zanimljiva smjera od kojih su neki bili izuzetno dinamički i drugačiji od uobičajenih. Kao i obično, dvorana je bila dupkom puna, a napetost kao u finalnu svjetskog prvenstva ☺. 

Do medalja su popeli: 

Cure:
1. mjesto podijelile: Petra Čulić - SPK Marulianus i Marjeta Smoje - SPK Mosor (nisu htjele u super finale) 
3. mjesto:  Marijana Babić – SPK Marulianus

Dečki:
1. mjesto: Ivo Kolak – SPK Mosor
2. mjesto: Ante Đapić  – SPK Mosor
3. mjesto: Mislav Kuzmić – SPK Lapis

Krševan je ove godine bio poseban, ne samo zato što je deseti jubilarni, već i zato što ne znamo da li nam je ovo posljednji Krševan. U zadnje vrijeme čujemo priče o tome kako ćemo sigurno morati otići iz ove naše male i jedine nam boulder dvorane. Priča se o nekakvim već spremnim projektima za cijelu zgradu u kojoj se, osim penjanja, nalazi i mnoštvo drugih sportova. U više navrata smo već tražili novi veći prostor u kojem bi lakše razvijali i unaprijedili ovaj sad već jako popularan sport, ali nismo ni slutili da bismo mogli ostati na ulici. Ove godine smo slavili, penjali, uživali i dočekali penjače iz cijele RH s nekom knedlom u grlu jer smo svjesni da smo na margini; mogućnosti i sluha od strane nadležnih za rješenje našeg problema nema na vidiku već godinama. Žao nam je što nitko od njih nije došao u našu malu dvoranu na ovo natjecanje, da osjete jedinstvenu atmosferu. Iako smo ih pozvali, od rijetkih smo dobili i odgovor na poziv. Znamo da nismo jedini koji traže bolje uvjete za razvitak i napredak svog sporta, ali smo sigurni da smo jedni od rijetkih koji i u ovakvim uvjetima ostvaruju vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. 

Jubilarni 10. Krševan je iza nas. Bio je poseban i najbolji: najviše natjecatelja, najviše sponzora, najbolja atmosfera ikad. Hvala svima koji su nas podržali, natjecateljima, hvala svima koji su se potrudili da sve bude vrhunski organizirano i za kraj, hvala našim sponzorima: PD Paklenica, Planinarski Dom Paklenica,  Kibuba, PROPRIO centar, Zadar Outdoor Festival, 057info.hr, BRLOG zadružna pivovara, Elicom, Fafarikula, Windward Hostel Zadar, Pek-Snack, Restaurant Roko Zadar, Paklenica Climbing Gekko, Bofor, BackStage Bar, INDIE Bar&Caffe, Slastičarnica Allo, Grafos print & copy, Coffee&Cake Zadar, Kult Caffe bar, Caffe bar "Tartaruga", Macao Bar, MCV Plin, Vinarija Bilić, Maraska, Mardešić doo.

Dragi penjači, znamo da volite ovo naše malo, a veliko natjecanje te se nadamo da će se naći mjesta za nas i da ćemo ovu tradiciju nastaviti  još jače i bolje. 

Foto: Mladen Radolović Mrlja

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr