SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Bolting radionica – kanjon rijeke Bijele Izvještaj

 

Datum: 23.-24.3.2019.

Subota:

Na samom početku prezentacijom opreme i radnog materijala odradio se teoretski dio, polaznici su imali prilike vidjeti svu opremu koja se koristi kod opremanja smjerova. Zabušena su dva smjera u sektoru Raumer. U bušenju su sudjelovala 4 člana sekcije koji su smjerove uz asistenciju instruktora samostalno očistili, zabušili i na kraju popeli i ocijenili.

Nedjelja:

Ujutro se pristupilo čišćenju vegetacije ispod siga na desnoj strani kanjona rijeke Bijele gdje su planirana 4 nova smjera. Nakon očišćenog pristupa smjerovima pristupilo se bušenju 2 nova smjera od kojih je jedan u zaspitan ali treba ga očistiti, a drugi treba nekolikolijepljenih spitova za delikatna mjesta. U akciji opremanja sudjelovalo je 15 članova sekcije. Namjera je bila da svi članovi koji žele naučiti opremati sportsko-penjačke smjerove to mogu i probati tako da je na ovom završenom smjeru radilo 5 članova sekcije.

Osim same bolting radionice u kanjonu rijeke Bijele pridružili su nam se i highline slackeri. Bio je pravi užitak gledati njihovo balansiranje po 55m dugačkom highline-u na visini od nekih 40-ak metara.  Također su se potrudili i uredili  kamp u kojem je boravila većina sudionika radionice.

Sam događaj posjetilo je oko 50-ak ljubitelja prirode. 

Kanjon rijeke Bijele je pun potencijala za nove penjačke smjerove te se nadamo da ćemo događaj ponoviti i na jesen.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr