SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Održan 9. Krševan Boulder Open

Krševan Boulder Opet naše domaće penjačko natjecanje ove godine je doživjelo 9. inkarnaciju. Natjecalo se ukupno 38 penjača iz svih dijelova Hrvatske. Iako je natjecatelja bilo nešto manje nego prošle godine, naša mala dvorana je bila pretrpana. Postavljači smjerova Frane Čulić i Luka Tambača pobrinuli su se da bude napeto i zanimljivo do zadnjeg trenutka.

Atmosfera u dvorani za vrijeme finalnih penjanja je kao i uvijek bila na svjetskoj razini, uz puno navijanja i bodrenja. Samo finale je dovelo do sljedećeg poretka.

Muški:

1. Leon Jeletić - Marulianus
2. Jakov Milanović - Mosor
3. Hrvoje Grancarić - PD Paklenica

Žene:

1. Kasija Rnjak - Mosor
2. Ivna Jurić - Marulianus
3. Marijana Babić - Marulianus

Ovaj Krševan će za našu penjačku sekciju biti poseban, osvojili smo prvu medalju u muškoj konkurenciji. Naš Hrvoje Grancarić okitio se broncom i ulazi u povijest ovog natjecanja kao prvi muški domaćin na postolju.

Veliko hvala Penjačkoj dvorani Fothia, na posuđenim i jednom poklonjenom volumenu, zahvaljujući kojima je naša mala dvorana bar nakratko izgledala kao space shuttle.

Posebne zahvale idu i našim sponzorima koji su se pobrinuli da pobjednici odu kući još zadovoljniji,i da sama organizacija bude lakša. 

Ove godine sponzori su: Paklenica Climbing Gekko, 057info.hr, Fafarikula, PROPRIO centar, Printshop, Alpinist visinski radovi, R-usluge visinski radovi, DGallery, Windward Hostel Zadar, cb Gin, Travel agency Zara Adventure, BRLOG zadružna pivovara, Bilićevi Podrumi, Kayak&Bike Tours Zadar

Zahvale za slike idu Luki Tambači

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr