SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Petar Baković i Vid Morović srebrni na državnom prvenstvu u težinskom penjanju

Penjači Sekcije sportskog penjanja PD Paklenica nastupili su na državnom prvenstvu u težinskom penjanju koje je održano 3. studenog 2018. u Splitu. Na stijeni SPK Marulianus našu sekciju i društvo predstavljalo je samo dvoje penjača. Petar Baković u kategoriji cicibana i Vid Morović u kategoriji juniora. Oboje su osvojili visoko drugo mjesto i srebrnu medalju, što je velik uspjeh s obzirom na činjenicu da još uvijek nemamo lead stijenu, a s time ni uvjete za treniranje.

Petar je popeo sve postavljene smjerove i zamalo uzeo zlato, ali je u superfinalu bio nekoliko sekundi sporiji od protivnika. Petru je ovo druga srebrna medalja ove godine, naime, viceprvak je u disciplinama boulder i težinsko. S obzirom na to da su uvjeti za treniranje na boulderu loši, a za težinsko nepostojeće ovaj uspjeh je sa svaku pohvalu!

Vid je u kategoriji juniora dao sve od sebe i uzeo srebro, a ispred njega je bio samo reprezentativac Mikula Bašić, što je također hvale vrijedan pothvat!

S ovim natjecanjem smo zaključili natjecateljsku godinu, osvojivši ukupno tri srebrna odličja na državnim natjecanjima. Jedno u disciplini boulder i dva u disciplini težinsko, što ovu godinu čini najuspješnijom do sada.

U 2019. godini planiramo nastupiti i u disciplini speed, za što također nemamo uvjete. Ali poučeni dosadašnjim iskustvo i tu ćemo se nekako snaći te očekujemo da rezultati neće izostati.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr