SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Sekcija sportskog penjanja uspješna na prvom kolu Splitske Boulder lige

Prošlu subotu, 9.12.2017., Sekcija sportskog penjanja u sastavu od čak 11 penjača sudjelovala je na prvom kolu Splitske Boulder lige u Penjačkom centru Marulianus.
Boje PD Paklenice branili su: Vid Morović, Bartol Janković, Dante Vidas,  Ante Jerolimov, Antonia Gašperov, Gašpar Lemić, Karlo Dondo, Josip Miočić, Šime Buterin, Neno Ožaković i Hrvoje Grancarić. Nismo se vratili praznih ruku - Gašpar je osvojio srebro u rekreaciji. Bravo za Gašpara! Uz to, Josip Miočić aka Pape je dobio posebno priznanje - tzv 'Težačko srce kola' u kategoriji rekreacije za najveći broj pokušaja po top-u. Prevedno, ginulo se u kući o' Marula do zadnje sekunde. 
Organizacija je bila vrhunska, atmosfera domaća, novi sustav sa dvi grupe koje se izmjenjuju svaka po 4x20 min je tekao glatko, smjerovi su bili prvoklasni. Jedini "problem" su stvarale gužve - čak i s novim sustavom pred nekim smjerovima se doslovno stvori red od tri-četiri čovika i triba malo strpljenja u čemu se neki kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje nisu najbolje snašli :) bit će pametniji drugi put. 
Usput smo probali, u svijetu sve popularniji, Moonboard i stvar je vrhunska (standardizirana stijena i hvatišta pomoću koje je moguće replicirati identičan smjer bilo gdje na svijetu). Jednog lipog dana se nadamo da će i nama u Zadru jedan takav doći pod prste. Kad smo kod toga, probali smo i njihovu novu novcijatu Lead stijenu i iako nije pretjerano visoka, sama kvaliteta izrade je top klasa, teško da može bolje od ovoga. I ovako se nešto nadamo imati kod nas u Zadru u bližoj budučnosti.
Sudjelovanje smo zaokružili druženjem na tradicionalnom mosorovom božićnom tulumu u društvu jake ST scene.
Spličanima fala na lipo provedenoj suboti i vidimo se na sljedećem kolu koje je najavljeno polovicom siječnja 2018.! 
 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr