SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Novo penjalište na Dugom otoku

Članovi Sportsko penjačke sekcije PD Paklenice su ovaj vikend sudjelovali u izradi penjališta na Dugom otoku koje se nalazi u starom kamenolomu, između Luke i Savra.

 

Radi se o želji ili, bolje rečeno, viziji jednog od članova sekcije - Ferdinanda Petešića koji je svoju ideju iznio Turističkoj zajednici Sali koja je bez puno nagovaranja odlučila ući u taj projekt te time pridonijeti proširenju turističke ponude općine Sali i cijelog Dugog otoka.

Iako penjalište još nije gotovo, ovaj vikend je napravljen najveći dio posla. U subotu je skoro cijeli dan trajalo sređivanje samog pristupa stijeni. Kosila sa trava, odronjavalo ono što se dalo odroniti sa stijene i izrađivale sjedalice i stolovi ispod stabla za one koji ipak više vole "karimatiti". U nedjelju su vrijedni momci postavljali sidrišta i smjerove ali nam vrijeme nije baš bilo naklonjeno pa se moralo prestati s radovima. Računa se da će do kraja tjedna sve biti gotovo.

Uz red daganja, red penjanja i red košenja ovo je bio jedan odličan vikend, a ako Saljani budu penjači upola dobri ko što su domaćini... padat će najmanje osmice :)))

Galerija fotografija

 

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr