MARKACISTIČKA SEKCIJA

Još od početka planinarstva na ovom području obilježavanje i održavanje staza je bila jedna od najvažnijih aktivnosti tadašnjeg Planinarskog i turističkog društva "Liburnija". Markacistička sekcija je službeno osnovana 60.-ih godina 20.og stoljeća i od tada, uglavnom kontinuirano, održava i markira zadane staze. Dugogodišnji voditelj sekcije Marko Veljača zaslužan je za sustavnu organizaciju i provođenje aktivnosti sekcije kao i za edukaciju mnogih novih članova Društva. Od 2016. godine pročelnik sekcije je Julije Žigo. (kontakt: 0989234724)

Nastavak borbe 5. - 6. 10. 2019.

 

Markacisti su i ovaj vikend nastavili s radom. Fokus je bio na vrhu Liburnija. Markirana je i čišćena staza od raskrižja s VPP-om (grebenska ruta) prema vrhu. Označen je vrh te je postavljen pečat. Na stazi koja vodi od Babinog kuka prema Liburniji su postavljene nove konop-sajle za lakši svladavanje terena.

Zbog nepristupačnosti terena i količini materijala kojeg je trebalo dopremiti radilo se o jako kompliciranoj i napornoj radnoj akciji za koju je potrebno posebno čestitati i zahvaliti našim članovima!

Naša gospodarska sekcija je također bila aktivna ovaj vikend, čak na dva polja. Do planinarskog skloništa Struge je dopremljena nova peć te je ista postavljena i puštena u pogon. Drugi dio ekipe je zamijenio dotrajale stepenice na Planinarskom domu Paklenica.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr