MARKACISTIČKA SEKCIJA

Još od početka planinarstva na ovom području obilježavanje i održavanje staza je bila jedna od najvažnijih aktivnosti tadašnjeg Planinarskog i turističkog društva "Liburnija". Markacistička sekcija je službeno osnovana 60.-ih godina 20.og stoljeća i od tada, uglavnom kontinuirano, održava i markira zadane staze. Dugogodišnji voditelj sekcije Marko Veljača zaslužan je za sustavnu organizaciju i provođenje aktivnosti sekcije kao i za edukaciju mnogih novih članova Društva. Od 2016. godine pročelnik sekcije je Julije Žigo. (kontakt: 0989234724)

Jurline - Malo Močilo

Obnovljen put od Jurasove glavice do Škiljića i do Jurlina te spojni put između njih. Od Škiljića koji su bili prilično obrasli u korov put do Malog Močila je također pročišćen. Nismo ponavljai markacije jer se put sad dobro vidi

NAZIV PUTA    Jurline - Malo Močilo

OZNAKA PUTA    prilaz 1 iz PPP

PLANINARSKO DRUŠTVO    P.D. PAKLENICA, Zadar

GORJE: PLANINA    Južni Velebit

MJESTO POČETKA PUTA    kanjon V.Paklenice

MJESTO ZAVRŠTEKA PUTA    Malo Močilo

DUŽINA PUTA U KM    3,5 km

UKUPNA VISINSKA RAZLIKA    

VRIJEME HODANJA (h:min)    1:30

OPIS PUTA    
Uspon koji iz Anića luke odvaja preko potoka prema Jurasovoj glavici. (prilaz 1 iz PPP)     

KONTAKT OSOBA    Marko Veljača


DATUM UREĐENJA PUTA    17.05.-18.05.2008.

NAPOMENE    
PROSJECANJE I MARKIRANJE     
Obnovljen put od Jurasove glavice do Škiljića i do Jurlina te spojni put između njih. Od Škiljića koji su bili prilično obrasli u korov put do Malog Močila je također pročišćen. Nismo ponavljai markacije jer se put sad dobro vidi. Također nije bilo ni slobodnih ruku jer su sve bile zauzete škarama, mačetama i kosirima.Ponovno obnavljanje će bit potrebno već nakon godinu ili dvije. Potrošeno tri dnevnice.     
Sudjelovali su:  Ivan Živković - Data, Julije Žigo, Anika Ivković, Tomislav Brkić,  Sven Bašić, Petar Dobrović, Ana Majica i Marko Veljača. Ruke su dali i Niko iz Ražanca te Hrvoje i Ivana.      

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr