GOSPODARSKA SEKCIJA

Gospodarska sekcija je osnovana 2016. godine zbog povećane potrebe organiziranog djelovanja oko objekata koje naše Društvo sustavno održava. Nakon dugogodišenjeg vođenja Markacističke sekcije Marko Veljača preuzeo je zadatak voditelja Gospodarske sekcije. (kontakt: 0917946578)

Izvještaj sa terena: Vlaški grad i Struge

Vlaški grad

Tijekom protekla dva vikenda započeti su radovi na pripremi gradilišta za izgradnju novog skloništa Vlaški grad. Unatoč učestalim smetnjama od strane kiše, naši članovi i pridruženi ljubitelji prirode su uspjeli osloboditi temelje novog skloništa od starog materijala i pripremiti alat. Također su započeli sa spuštanjem materijala s prijevoja gdje je dovezen helikopterom do lokacije gdje će se nalaziti sklonište. Započeta je i izrada vučnice koja bi trebala olakšati i ubrzati transport rasutog tereta.

Svaka pomoć oko spuštanja materijala do gradilišta i oko ostalih poslova je dobro došla. Više pročitajte na sljedećem linku, ili pratite naše obavijesti za najave idućih radnih akcija!

http://www.pdpaklenica.hr/18-vlaski-grad/536-radna-akcija-vlaski-grad-ide-dalje

Struge

U nedjelju 13. svibnja obavljena je dezinsekcija na Strugama. Sklonište je poprskano sredstvom protiv stjenica, te se mole planinari da idućih par tjedana ne borave u skloništu. U predstojećem razdoblju se planira obaviti još jedno prskanje.

Naši članovi su i očistili sklonište te su odnijeli dio smeća kojeg su prikupili oko skloništa i u samom skloništu.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr