Društvena srijeda 14.2.2018: Via Adriatica

U srijedu 14.02.2018. nam dolazi Srećko Vukov kako bi nam uz projekciju fotografija predstavio svoju udrugu AktivNatura i njihov projekt Via Adriatica Trail. Predavanje počinje u 19:00h, ulaz je slobodan!

Via Adriatica Trail je projekt jedinstvene turističko-planinarske pješačke staze u Hrvatskoj koja se proteže od južnog istarskog rta Kamenjaka do južnog dubrovačkog brda Srđ. Ukupna dužina Via Adriatica Trail iznositi će oko 1000 kilometara i moći ćete je obilaziti u etapama ili se jednostavno upustiti u pustolovinu dugog putovanja. VA je koktel već postojećih označenih i neoznačenih staza, puteva, makadama I šumskih cesta. Trasa što je moguće više i češće ide planinskim predjelima s pogledom na more i otoke. Via Adriatica je novi turistički I planinarski proizvod velikog potencijala, s ciljem dodatne promocije i razvijanja izvansezonskog (cjelogodišnjeg) i aktivnog turizma.

O predavaču:
Srećko Vukov je svestrani avanturist. Bavi se planinarenjem, bicikliranjem, kajakarenjem, skijanjem, jahanjem. Okušao se u slobodnom penjanju, ronjenju, špiljarenju... Strast mu je i outdoor fotografija. Motorom je upoznavao skrivene zakutke Hrvatske, biciklom solo vozio 1150 km u 10 dana od Zagreba do Dubrovnika pa do Šibenika, pedalirao mnogim planinskim stazama i makadamima, od Kopačkog rita, preko zagorskih cesta i puteva, po Gorskom kotaru i Istri, Velebitu i Dalmatinskoj zagori. Kajakom plovio Sutlom, Savom, Murom, Dravom, Glinom, Kupom, Koranom, Mrežnicom... Planinario je gotovo svim hrvatskim planinama i stazama, od Papuka do Parenzane, od zagorske Ravne gore, do Sniježnice u Konavlima.

2012. osnovao je Pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura s kojom organizira i vodi stotine planinarskih, kajakaških i biciklističkih izleta i nekoliko ekoloških akcija. Osnivač je I predsjednik Planinarskog društva AktivNatura. 

Zajedno s nekoliko kolega iz AktivNature 2016. pokreće realizaciju ideju o Via Adriatici, planinarskoj obilaznici od Kamenjaka u Istri do Prevlake kod Konavala, dužine oko 1070 kilometara. Usporedo s radom na terenu radi i na promociji Via Adriatice kroz fotografije, prezentacije, FB stranice i Instagram. 

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr