Predavanja u petak, 08.04.2016.

Slobodni smo Vas obavijestiti da Hrvatsko geografsko društvo - Zadar i Planinarsko društvo "Paklenica" Zadar priređuju predavanje Patagonija - zemlja nevjerojatnih kontrasta, planinskog vodiča Franje Kmeta. Predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Ul. dr. F. Tuđmana) u petak, 8. travnja 2016., s početkom u 20 sati.

Franjo Kmet profesionalni je planinski vodič pri Savezu gorskih vodiča Hrvatske  i planinski vodič s međunarodnom licencom UIMLA. U petnaestogodišnjoj karijeri ispenjao je mnoge europske vrhove, a ispred Mountain-fit branda organizira putovanja i alpske uspone po Europi, trekinge u Nepalu i uspone na 6-tisućnjake.

Ove godine u razdoblju od 1. do 26. siječnja Franjo Kmet putovao je prostranstvima Južne Amerike. Na put je krenuo iz glavnog grada Argentine, Buenos Airesa. Posjetio je nacionalni park Los Glaciares i jedan od najspektakularnijih ledenjaka na svijetu, kultne planinske stijene Cerro Torre i Fitz Roy, nacionalni park Tores Del Paine u Čileu s fantastičnim stijenama i ledenjačkim jezerima, ribarsko-rudarsko mjesto Puerto Natales, lučko-trgovački grad Punta Arenas smješten u Magellanovom prolazu i otok Isla Magdalena na kojem se gnijezde i razmožavaju Magellanovi pingvini. Putovanje završava na najjužnijem gradu na svijetu, Ushuaia i posjetom nacionalnom parku Ognjena zemlja.

Istog dana, s početkom u 18,00h, u prostorijama našeg Društva, u ulici Majke Margarite 6, održat će se predavanje mr.sc. Irene Švende, magistre nutricionizma pod nazivom "Nutricionizam i ayurveda, mogućnost za zdravlje".

U subotu 09.04.2016., u periodu od 9-14h održat će se ugovorene ayurvedsko-nutricionističke konzultacije, dok će se popodne, u 18,00 u ŠRC Ravnice održati predavanje "Sportska prehrana-na prirodan način" iste predavačice.

Pridružite nam se na novim, zanimljivim predavanjima!

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr