Visočica - 1615 m 10. 10. 2020.

 

VODIČI: Emilija Tolić Šarić & Iva Martinović

informacije i prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Visočica je istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju, to je jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu. Područje Visočice je floristički iznimno bogato, o čemu najbolje svjedoči podatak da je na njoj pronađeno i opisano oko 500 različitih biljnih vrsta.

 

dinamički plan izleta:
8:00 - sastanak ispred Interspara
8:10 - polazak prema Rizvanuši (111km via A1)- nastavljamo makadamskom cestom još 13,5km
10:30 - početak uspona, pauza na planinarskoj kući te nastavak na vrh. Očekivan dolazak na vrh je
oko 12:30, gdje uživamo u pogledu ako nam vrijeme dopusti.
15:30 - Očekivan dolazak do automobila.


PRIJEVOZ: osobnim vozilima

OPREMA: Standardna planinarska oprema, planinarske cipele, odjeća sukladno vremenskoj prognozi, čeona lampa, štapovi ako ih koristite. Hrana i piće vlastito iz ruksaka, dovoljna količina vode za piće, minimalno 2 litre.

ZAHTJEVNOSTI IZLETA: K1 – T1
K1 - lagano (visinska razlika manja od 500 m)
T1 - lagano (NE ZAHTJEVNO; hodnja, bez upotrebe ruku i pomagala)

POSEBNE NAPOMENE VEZANE UZ COVID-19 PANDEMIJU:

1) Svaki izletnik dužan je prije dolaska na mjesto okupljanja izmjeriti tjelesnu temperaturu, te ista mora miti niža niža od 37 C, iako ne i pre niska ☺
2) Prjevoz mora biti individualan i u potpuno vlastitom aranžmanu, a vodiči neće preuzimati odgovornost za broj i smještaj sudionika po automobilima
3) Obavezno je pridržavanje svim ostalim propisanim mjerama vezanim za pandemiju, a koje važe na dan izleta

PRIJAVA JE ZAVRŠENA NAKON UPLATE KOTIZACIJE!

KOTIZACIJA: 20 kn (uplatu izvršiti kod administrativne tajnice društva Ane Majice) na adresi Majke Margarite 6, Zadar.
Radno vrijeme: pon;uto:09:00 – 13:00, sri:16:00 – 20:00, čet:15:00 – 19:00, pet:09:00 – 13:00,
subota& nedjelja: zatvoreno

 

Izletnici su obavezni biti članovima HPS-a, što znači da moraju biti članovi neke osnovne planinarske udruge (planinarsko društvo ili klub) koja je registrirana pri HPS-u, te moraju imati podmirenu članarinu za tekuću godinu. Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupaju na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, te se otklanja svaka odgovornost organizatora i/ili vodiča od, eventualnih, bilo kakvih neželjenih posljedica. Zabranjeno je uznemiravanje životinja, branje cvijeća i drugih biljaka, te bacanje otpada po okolišu. Vodič u svakom trenutku ima pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta. Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti SPV Zadar i PD Paklenica.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr