Proljeće na Libinju 22. 3. 2020

 

Dinamički plan

22. 3. 2020. nedjelja

09.00 – okupljanje ispred Interšapara u Zadru, Bleiburških žrtava 18

10.30 – dolazak na Libinjsku kosu – pješačanje prema Zlatinom skloništu

11.00 – marenda, prikupljanje drva

12.00 – igre (graničari, orijentacija, čvorologija...)

14.00 – slobodne aktivnosti

15.00 – ručak, druženje

17.30 – polazak prema autima, zadržavanje na vidikovcu Libinjska kosa

18.30 – povratak

 

Vodiči: Marin Mitrović, Nikolina Krpina i Ana Majica

 

Izlet je organiziran za djecu i roditelje/staratelje u pratnji, koji su članovi planinarskih društava u sustavu HPS-a. Prednost prijava imaju djeca i roditelji koji su pohađali male planinarske škole. Sestre i braća od malih planinara su dobrodošli.

Prijevoz nije organiziran, ide se u vlastitom aranžmanu, makadamom od Modriča do Libinjske kose mogu i osobni automobili.

Izlet nije kondicijski ni tehnički zahtjevan, ukupno oko 2 sata hoda uz malu visinsku razliku po kamenitom terenu, bez šumovitog pokrova. 

Oprema: standardna planinarska, čvrste planinarske cipele, odjeća sukladno vremenskoj prognozi, također zaštita od sunca. Hrana i piće iz ruksaka, dovoljna količina pitke vode.

Također uz osnovnu planinarsku opremu obavezno ponijeti zamke (pomoćno uže) i kompas, ukoliko isti imate. Ponesite i dodatne igre za djecu; lopte, badmington, frizbi i dr., jer je izlet zamišljen nešto kao piknik u prirodi uz malo hodanja.

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Info na: Marin Mitrović 097 722 5890

 

Izletnici su obavezni biti članovima HPS-a, što znači da moraju biti članovi neke osnovne planinarske udruge (planinarsko društvo ili klub) koja je registrirana pri Hrvatskom planinarskom savezu, sa markicom za tekuću godinu.

Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica. 

Zabranjeno je uznemiravanje životinja, branje cvijeća i drugih biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Vodič u svakom trenutku ima pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta.

Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti SPV Zadar , PD Paklenica i PD Belveder.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr