Osvojimo skupa tvrđavu Sv. Mihovila

Planinarsko društvo Paklenica u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar organizira jednodnevni izlet prilagođen za male planinare i njihove roditelje. Izlet će se održati 18. svibnja 2019. te Vas vodimo na srednjovjekovnu tvrđavu Sv. Mihovila na otoku Ugljanu.

Prednost prijava imaju djeca i roditelji koji su pohađali male planinarske škole. Sestre i braća od malih planinara su dobrodošli.

 

Prijave: na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 13. svibnja 2019., broj sudionika je ograničen.
Informacije: na broj 091 602 8002, Maja Trusić
Vodič: Maja Trusić

Dinamički plan izleta:
18.svibnja 2019. subota
07.45 okupljanje putnička luka Gaženica, Gaženička cesta 28
08.30 polazak prema Preku 
09.30 dolazak na vidikovac Napoleonova kapa 
11.30 dolazak na tvrđavu Sv. Mihovil, marenda
12.00 obilazak tvrđave
12.30 igra orijentacije
13.30 ručak, druženje
14:30 slobodne aktivnosti
16:00 obilazak Željine litice i vidikovca Željina
17.00 povratak prema mjestu Preko
18.40 polazak za Zadar (trajektna linija)

Organizacija i sam izlet je besplatan za sve polaznike izleta.
Prehrana je u vlastitom aranžmanu.
Prijevoz nije organiziran, potrebno je kupiti povratnu kartu Zadar-Preko- Zadar, a organizatori izleta su osigurali 30% popusta na cijenu iste.

Kondicijska i tehnička zahtjevnost:
Izlet je kondicijski blago zahtjevan, tehnički nezahtjevan: ukupno 4 sata hoda uz malu visinsku razliku po kamenitom terenu, uz povremeni šumoviti pokrov. 
Visinska razlika: 20/200 m
Zanimljivosti na stazi: krške pojave, flora otočnog krša, panoramski vidici, vegetacija primorske makije, ostaci samostana Sv. Mihovila, Željina litica. 

Potrebna oprema: standardna planinarska, čvrste planinarske cipele, odjeća sukladno vremenskoj prognozi, obavezna zaštita od sunca (kapa, zaštitna krema). Hrana iz ruksaka, dovoljna količina pitke vode.

Također uz osnovnu planinarsku opremu ponijeti i zamke (pomoćno uže) koje su djeca dobila u školici, te kompas, ukoliko isti imate.
Isto tako poželjno je da ponesete dodatne igre za djecu prilikom slobodnih aktivnosti s obzirom da je podno tvrđave livada koja je pogodna za takve aktivnosti (lopte, frizbi, badmington i sl.). 

Napomene
Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica. 

Zabranjeno je uznemiravanje životinja, branje cvijeća i drugih biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Vodič u svakom trenutku ima pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta.

Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti SPV Zadar i PD Paklenica.

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr