PD Paklenica Među Pobjednicima Natječaja ININ - Zeleni pojas s Projektom "Planina bez otpada"!

Na 11. po redu natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata pristiglo je 158 ideja, a 15 najboljih projekata prema sudu šesteročlanog stručnog žirija nagrađeno je s ukupno 60.000 eura. Jedan od članova komisije bio je i poznati putopisac Kristijan Iličić.

Projekt PD Paklenice "PLANINA BEZ OTPADA" osigurao je sufinanciranje od INE za provedbu sakupljanja, odvoza i propisnog zbrinjavanja otpada nakupljenog oko planinarskih skloništa Vlaški grad i Zavrata.

Ovaj projekt nije samo ekološka inicijativa, već i edukacijska platforma. Dio sredstava društvo će iskoristiti u svrhu edukacije za planinare i ostale zainteresirane osobe o ispravnom zbrinjavanju otpada i pravilnom ponašanju na planini. Sve to ostvarit ćemo uz suradnju naših cijenjenih partnerskih institucija javnih ustanova - Parka prirode VelebitNacionalnog parka Paklenica.

Kroz dvije velike akcije čišćenja koje će se održati u jesen oko skloništa Vlaški grad i Zavrata na Velikom Rujnu, očistit će se površina od oko 2000 m2 i sakupiti oko 1 tona otpada. Ovaj posao odradit će članovi PD Paklenice i drugi volonteri koji su dobrodošli u što većem broju.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr