Priznanje PD Paklenica za održavanje Velebitskog planinarskog puta

 

Povodom obilježavanja 50 godina Velebitskog planinarskog puta Hrvatski planinarski savez i Komisija za planinarske putove dodijelili su prigodna priznanja. Naše društvo dobilo je priznanje za izuzetne zasluge pri organizaciji sveukupnih markacističkih aktivnosti na Velebitskom planinarskom putu.

Velebitski planinarski put (VPP) uzdužni je put koji vodi najljepšim predjelima Velebita od Zavižana do Paklenice. Na 22 mjesta nalaze se pečati koji se utiskuju u dnevnik i tako stječe pravo na dodjelu značke VPP-a.

Od 100 km puta i 22 kontrolne točke VPP-a, 48 km i 10 točaka nalazi se na području koje održava PD Paklenica.

Posebno priznanje dobili su i istaknuti markacisti Zdenko Morović,  Zvonimir Šarić,  Damir Matešić, Marko Veljača, Julije Žigo a priznanje je posthumno dodijeljeno i legendarnom Slavku Tomerlinu Tateku i bivšem predsjedniku PD Paklenica Danijelu Nečasu Hrasti. Onima koji nisu mogli doći na svečanost u Zagrebu priznanja će biti uručena na godišnjoj skupštini u siječnju.

Nemoguće je iskazati dovoljno priznanje niti nabrojiti sve koji su sudjelovali u trasiranju i održavanju VPPa i ostalih planinarskih puteva ali ih se možemo sjetiti dok tim putevima hodamo.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr