Zadranin Boris Zubčić na najvišem vrhu Europe

Ekspedicija koju je vodio Vitomir Maričić i u kojoj su osim Zubčića sudjelovali Sandro Erceg, Kristina Ribarić i Marino Petretić na vrh visok 5.642 metra u gorju Kavkaz uspela se u rekordnom roku

- Ispenjali smo Elbrus, više  kada dođem... kratko je  jučer ujutro u SMS poruci  napisao Boris Zubčić, zadarski planinar i fotograf koji je sudionik hrvatske alpinističke ekspedicije Kavkaz12 koja je osvojila najviši  vrh Europe. Poruku je jučer  ujutro poslao Nevenu Zriliću, predsjedniku PD "Paklenica" i poznatom alpinistu ujedno mu i zahvaljujući.

Ekspedicija koju je vodio  Vitomir Maričić i u kojoj su  osim Zubčića sudjelovali  Sandro Erceg, Kristina Ribarić i Marino Petretić na  vrh visok 5.642 metra u gorju Kavkaz uspela se u rekordnom roku. Naime, planirali su kako će na vrh zakoračiti nakon pet dana, a  trebala su im samo tri. Jedino je planinar Goran Matošević stigao do visine od  oko 5.000 metara i odustao.

Neven Zrilić kazao nam je  kako su ponosni na Borisa  Zubčića te je rekao i kako je  ovo još jedan značajan uspjeh, jer kavkasko gorje je  najveće u Europi.

- Nadamo se da će svoj  uspjeh prezentirati kroz jesen u prostorijama Planinarskog društva "Paklenica".  Mnogi naši članovi čine velike alpinističke uspjehe po  svijetu, ali s obzirom da nemamo adekvatan prostor u  kojem bi to prezentirali, ti  uspjesi često ostaju anonimni. Krajem ove godine i sljedeće godine planiramo još  mnoge alpinističke ekspedicije, ali sve ovisi o financijama. Alpinisti se pripremaju, treniraju i penju te su  spremni za velike alpinističke avanture, istaknuo je  Zrilić koji je i sam osvojio  brojne vrhove.

Ekspedicija se u vraća kući  kroz nekoliko dana kada  ćemo više informacija o  doživljajima saznati i od Borisa Zubčića. Podsjećamo,  ekipa boravi u Rusiji do kraja srpnja, gdje priprema materijale za dokumentarni  film čija se premijera planira  na početku iduće godine i  predstavlja krunu projekta  Kavkaz12. Kronike boravka  mogu se pratiti i na službenoj web stranici www.ekspedicija.net.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr