SEKCIJA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjačka sekcija Planinarskog Društva Paklenica udruga je penjača grada Zadra, osnovana 2000. godine. Cilj sekcije je upoznavanje mlađeg naraštaja sa sve popularnijim sportom koji se, unatoč uobičajenom mišljenju, ne temelji samo na riziku i opasnosti već je zapravo riječ o slobodi i dostizanju vlastitih granica. Pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti sportskim penjanjem da nam se pridruže u Sportskom Centru Višnjik ili nas kontaktiraju na brojeve mobitela: Jelena Mijić, pročelnica sekcije: 098/945-2694, Ante Jerolimov, trener: 098/177-8947, Hrvoje Grancarić, dežurstva: 095/923-3511 ili na e-mail:                                            sportsko.penjanje.pdpaklenica@gmail.com                                                                  

Petar Baković i Vid Morović srebrni na državnom prvenstvu u težinskom penjanju

Penjači Sekcije sportskog penjanja PD Paklenica nastupili su na državnom prvenstvu u težinskom penjanju koje je održano 3. studenog 2018. u Splitu. Na stijeni SPK Marulianus našu sekciju i društvo predstavljalo je samo dvoje penjača. Petar Baković u kategoriji cicibana i Vid Morović u kategoriji juniora. Oboje su osvojili visoko drugo mjesto i srebrnu medalju, što je velik uspjeh s obzirom na činjenicu da još uvijek nemamo lead stijenu, a s time ni uvjete za treniranje.

DWS speed natjecanje

Naša Sekcija sportskog penjanja i ove godine organizira DWS (Deep-water soloing) speed natjecanje. Pozvani su sve penjačice, penjači, rekreativci i svi dobri ljudi voljni se okušati u penjanju na stijeni u kupaćem kostimu. Uz dobru muziku, punjenje paprike, slackline radionice i hladna pića provedite i vi popodne sa nama!

Natjecanje će se održati 17. lipnja s početkom u 15.00h na Punta Bajlu

Kotizacija: 20 Kn

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/458375051252734/

Državno prvenstvo u sportskom penjanju 2017.

Sve u svemu, 2017. godina je naša najuspješnija natjecateljska godina do sada što se tiče rezultata na državnim natjecanjima. Osvojena su ukupno tri brončana odličja, jedno u „boulder“ disciplini, te dva u „lead“ disciplini. Djeca su definitivno razvila ljubav prema konopu i visini, ali im mi trenutno možemo ponuditi samo konop. Za visinu trebaju adekvatni uvjeti, za koje se nadamo da postoje u njihovoj bližoj budućnosti.

Izvještaj drugog kola splitske boulder lige

Drugo kolo ST bolder lige u penjačkom centru SPK Marulianusa prošlo je u odličnoj atmosferi, unatoč južini i kiši. Tako je sa 102 prijavljena natjecatelja srušen rekord prvog kola na kojem je bilo 100 penjača.

Sv. Krševan Boulder Open 2016. izvještaj

Skoro 60 natjecatelja, a isto toliko navijača i simpatizera, te vrhunska navijačka atmosfera koja je trajala tijekom cijelog dana, epilog je ovogodišnjeg sedmog poredu „SV. Krševan Boulder open“. Mala 'boulder' dvorana na Baninama u subotu jednostavno je bila premalena za sve koji su iz bliza željeli vidjeti izuzetne pokrete sportskog penjanja. To je sport koji je ove godine dobio i svoj olimpijski plasman, a spomenimo i to kako Hrvatska od nedavno ima i svjetskog prvaka u 'boulderingu' (penjanju na umjetnoj stijeni), Bornu Čujića.

Sve je spremno za Sv. Krševan Boulder Open 2016.

Boulder dvorana na Baninama spremna je za još jedno izdanje natjecanja „Sv. Krševan   Boulder Open 2016.“. U opsežnim pripremama od početka ovog tjedna sudjelovalo je dvadesetak članova (i simpatizera) Sekcije sportskog penjanja PD Paklenica koji su se dali u prave radne akcije.

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr