Proljeće na Libinju 31.3.2019.

Planinarsko društvo Paklenica u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar organizira jednodnevni izlet prilagođen za male planinare i njihove roditelje. Izlet će se održati 31. ožujka te Vas vodimo na područje visoravni Libinje.

Prednost prijava imaju djeca i roditelji koji su pohađali male planinarske škole. Sestre i braća od malih planinara su dobrodošli.

Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 21.3.2019., broj sudionika je ograničen.

 

Dinamički plan izleta:

31. ožujka 2019. nedjelja:

08.30 – okupljanje ispred Interšapara u Zadru, Bleiburških žrtava 18
09.00 – polazak
10.30 – dolazak na Libinjsku kosu – pješačanje prema Zlatinom skloništu
11.00 – marenda, prikupljanje drva
12.00 – igra orijentacije, čvorologija
14.00 – slobodne aktivnosti
15.00 – ručak, logorska vatra, druženje
17.30 – polazak prema autima, čekanje zalaska sunca
18.30 – povratak

Vodiči: Marin Mitrović i Boris Golem

Prednost prijava imaju djeca i roditelji koji su pohađali male planinarske škole. Sestre i braća od malih planinara su dobrodošli.

Prijevoz nije organiziran, ide se u vlastitom aranžmanu, makadam od Modriča do Libinjske kose pogodan je i za osobne automobile.

Izlet nije kondicijski ni tehnički zahtjevan, ukupno 2-3 hoda uz malu visinsku razliku po kamenitom terenu, bez šumovitog pokrova.

Oprema: standardna planinarska, čvrste planinarske cipele, odjeća sukladno vremenskoj prognozi, također zaštita od sunca. Hrana iz ruksaka, dovoljna količina pitke vode.

Također uz osnovnu planinarsku opremu obavezno ponijeti i zamke (pomoćno uže) koje su djeca dobila u školici, te kompas, ukoliko isti imate.

Molimo da ponesete dodatne igre za djecu, lopte, badmington, frizbi i sl. prilikom slobodnih aktivnosti, jer kod skloništa ima livadu koja je pogodna za takve aktivnosti. 

Napomene

Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica. 

Zabranjeno je uznemiravanje životinja, branje cvijeća i drugih biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Vodič u svakom trenutku ima pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta.

Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti SPV Zadar i PD Paklenica.

 

 

 

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr