Susret planinara na Malom Libinju i kako doći

 

 

U subotu 22. lipnja ćemo na području Malog Libinja održati Susret planinara ili kako bi se reklo "Slet planinara". 

Zanima vas kako doći do Malog Libinja? Kartu smo već objavili, ali nekad su jednostavne tekstualne upute vrjednije od same karte.

Nadomak Malom Libinju je moguće doći automobilom i to dobrom makadamskom cestom. Skretanje za Libinje je u mjestu Modrič koje se nalazi na Jadranskoj magistrali (DC8) između Rovanjske i Selina. Kada se vozite iz smjera Rovanjske prema Modriču skretanje se nalazi u dnu duboke krivine (uvale) prije ulaza u samo mjesto Modrič. Mjesto Modrič će te prepoznati po kući jarkih boja  koja je vidljiva kada počnete ulaziti u krivinu u kojoj je skretanje za Libinje. 

Nakon skretanja s magistrale morate proći autom par serpentina kroz samo mjesto, nakon čega nastavljate uzbrdo asfaltiranom cestom. Nakon par minuta vožnje dolazite do račvanja ceste, idete lijevim odvojkom gdje vam pokazuje i putokaz za Sv. Ivan. Nakon još par stotina metara vožnje dolazite do makadamskog odvojka na lijevo, te skrećete na njega jer je to odvojak za Libinje. Nakon otprilike jednog kilometra vožnje u prvoj krivini ćete imati još jedan odvojak u lijevo, no ovog puta ćete taj odvojak ignorirati i nastaviti se voziti cestom na kojoj se nalazite. Sada više nema odvojaka i trebate samo nastaviti tom cestom do parkirališta. Imate nešto manje od 10 km makadamske ceste do predviđenog parkinga. 

Cesta je obnavljana prošle godine te je još uvijek u jako dobrom stanju, no budite oprezni prilikom vožnje jer zna biti kamenja uz rub ceste koja su se odronila na cestu. Također se svako toliko na cesti nalaze "grbe" koje su napravljene radi odvoda vode s ceste te je potrebno obratiti pažnju na njih.

Mi ćemo se potruditi označiti svako raskrižje i u konačnici samo predviđeno parkiralište.

Molimo vas da parkirate samo na označeni parking kako bi ostavili cestu što prohodnijom za potrebe organizacije.

S parkinga se do Malog Libinja dolazi za 15 ak minuta srednjim planinarskim hodom. S parkinga je potrebno dignuti se na nastavak makadamske ceste prema Malom Libinju i krenuti u smjeru sjeverno-zapada prateći cestu, nakon 10 ak minuta stižete do mjesta gdje se cesta počinje spuštati prema visoravni Malo Libinje otkuda ćete vidjeti lokaciju održavanja Susreta.

Prilažemo i gore spomenutu google kartu:
https://drive.google.com/open?id=1nF3CLGy-XXvcgudGxHjVVasW-VDOy_tu&usp=sharing

Objava s programom:
http://www.pdpaklenica.hr/11-novosti/656-susret-planinara-i-otvaranje-vlaskog-grada-22-6-2019

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr