2. vikend Opće planinarske škole PD Paklenica

18. i 19. travnja 2015. g.

Izvještaj: Katarina i Mia

Foto: polaznici škole

Planirani izlet: Zavrata

Kako je stvarno bilo: Rizvanuša, Ljubičko brdo

Subota, 18. travnja 2015. g.

Drugi vikend Opće planinarske škole počinje tradicionalnom kavom u Interspara, dogovornom kupovinom mesa za zajedničku večeru i zabrinutim pogledavanjem u nebo zbog najave kiše. Dolazak na Veliko Rujno bio je popraćen pljuskom. Naši vodiči su se smilovali školarcima i odlučili promijeniti lokaciju izleta. Ništa ne bi bilo moguće bez naše planinarke Nine koja nas je primila u svoju kuću u Rizvanuši i koja je bila naš dom iduća dva dana i za to joj velika velika hvala od svih školaraca. Nakon dogovora na Velikom Rujnu krenuli smo prema Rizvanuši preko Karlobaga i Baških Oštarija, a kišu je zamijenio snijeg. Sretno smo stigli kod naše Nine i prionuli na zadatke: vježbali smo čvorove u drvarnici, učili orijentaciju u garaži, a radio se i bivak za roštilj kako ne bi ostali gladni. Do kasno u noć su se iz Nininog skloništa za planinare čule pjesme popraćene gitarom našeg Roka, a poslije i našeg vodiča Adija.

Nedjelja, 19. travnja 2015. g.

Jutro počinje natjecanjem u orijentaciji, koje su sve četiri grupe uspješno odradile, a nakon spremanja kuće uputili smo se prema hotelu Velebno odakle kreće naš uspon na Ljubičko brdo. Vremenski uvjeti su nas ponovno uspjeli iznenaditi pa smo krenuli na, većini prvi, uspon na snijegu. Malo smo se grudali, malo klizali, ali smo veselo došli do vrha. Povratak je bio planiran drugim putem, ali smo naišli na zaleđene stijene te su vodiči radi naše sigurnosti odlučili da se vratimo putem kojim smo došli. Silaskom smo naučili vrijednu lekciju: da je bolje odustati i vratiti se sigurnim putem nego precijeniti svoje mogućnosti. Vikend smo završili kavom i pivom, kako tko, ali ovaj put u Karlobagu.

Ovim kišnim i snježnim vikendom skromno se nadamo da smo uz diplomu Opće planinarske škole zaradili i koje slovo diplome Zimske škole. :)

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr