Novi prostori vertikalni ples u RH - Histeria Nova VDF Croatia 2018

od 15 – 19. rujna 2018. godine, Grad Zadar će postati mjesto okupljanja za koreografe, penjače, sportaše i plesače suvremenog  plesa (sa i bez prethodnog iskustva) kojima se pruža jedinstvene prilika da steknu osnovno znanje ili nadograde postojeće iskustvo iz područja vertikalnog plesa.

Marija Šćekić (Histeria Nova) je domaćin, organizator i umjetnički direktor programa pod nazivom „NOVI PROSTORI – Vertikalni ples u Hrvatskoj “ koji će se održati u Zadru od 15-20.rujna 2018. Program se odvija u sklopu međunarodnog trogodišnjeg razvojnog projekta pod nazivom „Vertical Dance Forum“ sufinanciranog od strane Europske Unije. Projekt je nastao inicijativom francuskog koreografa Fabrice Guillot iz Pariza  (Retouramont Co.) da pozove i okupi izabrane koreografe iz Europe i Kanade  u cilju razmjene njihova iskustva i znanja u području suvremene plesne umjetnosti s naglaskom na neistraženu i marginaliziranu formu vertikalnog plesa.

Radionica u Zadru okuplja ukupno 24 polaznika iz zemlje i svijeta (Hrvatska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Irska, Baskija i Grčka) a umjetnici, koreografi, plesači, penjači kao i šira javnost. Otvoren poziv na suradnju upućen je i predstavnicima Gradskih uprava, turističkih zajednica te ostalih kulturno-umjetničkih institucija u zemlji. Cilj projekta je promocija NOVE FORME UMJETNIČKO-SPORTSKOG IZRIČAJA u čijem su fokusu tjelesna vještina, snaga, hrabrost, samopouzdanje, izdržljivost i dostojanstvo izvođača.

Osnivanje Histeria Nova multimedijalnog centra sa prvim vertikalnim trening centrom u Sv.Filip i Jakovu je u fazi realizacije od studenog 2017. a Ugovorom o suradnji pridružio se i ŠC Višnjik, HDLU Zadar te Kneževa Palača u (i na) čijim će se objektima održavati dio ovogodišnjeg programa.

Program:

15. – 19.09.

RADIONICA VERTIKALNOG PLESA

Na Višnjiku i na Trgu pet bunara pod vodstvom međunarodnog tima VDF koreografa iz Europe i Kanade. Radionicu polazi ukupno 25 polaznika iz zemlje i svijeta.

https://verticaldanceforum.com/

15.09. u 10:00h

MULTIMEDIJALNA DVORANA KNEŽEVE PALAČE - OPASNOSTI I RIZICI VERTIKALNOG PLESA

Predavanje pod vodstvom Colina Zacchariasa, ACMG/IFMGA gorskog spašavatelja i stručnjaka za rigging i sigurnost vertikalnih plesača (Kanada)

19.09. SV. FILIP I JAKOV 

19:00 – 21:30h

HISTERIA NOVA VERTIKALNI TRENING CENTAR

Prezentacija projekta osnivanja prvog vertikalnog trening centra u RH pod vodstvom Marije Šcekic i projekcija kratkih filmova o korijenima vertikalnog plesa pod vodstvom Fabrice Guillota, inicijatora VDF projekta (Cie Retouramont, Francuska)

22:00h

BEACH PARTY u Sv.Filip Jakovu za sve sudionike i širu javnost

Više pročitajte na sljedećim poveznicama:

http://www.histerianova.com/portfolio/vdfcroatia2018

https://www.facebook.com/events/326727468082608/

Građeno na HTML5 i CSS3 | Copyright © 2013 PD Paklenica  |   izrada: www.meridies.hr